Az Ideál Desszert legnépszerűbb téli desszertje: Tofi a karamellás hóember, képviselő fánk tészta lágy karamell krémmel, étcsokoládé kalappal, fehér csokoládé szórással. Legnépszerűbb téli Desszertünk.
Bon appetit et joyeux noel!
A Szugló utca, Nagy Lajos útja sarkán lévő Ideál Desszert csapata ezzel az egyszerű, de mennyei keksszel kíván kellemes ünnepeket olvasóinknak:
Sablé diamant (gyémánt vajas keksz)
Nagyon régóta és nem csak karácsonykor készítik Franciaországban ezt a nagyon vajas, nagyon omlós kekszet. Ilyenkor az ünnepek alatt egy tökéletes ínyenc teasütemény. Nevét a kristályos nádcukorról kapta, amibe beleforgatjuk felvágás és sütés előtt.
Fontos, hogy jó minőségű, minimum 82%-os zsírtartalmú vajat használjunk a tésztához, melynek összeállítása nagyon egyszerű. 310g vajat,120g porcukrot, két csipet sót, 340g lisztet összemorzsolunk, amíg el nem kezd rögösen összetapadni, mint a tengerparti homok – innen kapta a sablé nevet. Ekkor hozzáöntjük a 30g tojássárgáját, csak addig gyúrjuk, amíg összeáll a tésztánk, amit becsomagolva lehűtünk, majd 4 cm átmérőjű hengert formálunk belőle, ezt újra lehűtjük. A hideg tésztát vizes ecsettel lekenjük és barnacukorba forgatjuk. Egy vékony késsel fél centiméter vastag szeleteket vágunk belőle és sütőpapírra helyezzük minimum két ujjnyi távolságra egymástól. 200 fokos sütőben 10-12 perc alatt aranybarnára sütjük. Hidegen fogyasszuk.
Biztosan mindenkinek ízleni fog. Üzletünkben azonnal el szokták kapkodni.
BON APPETIT et JOYEUX NOEL
KELLEMES ÜNNEPEKET KÍVÁN AZ IDEÁL DESSZERT CSAPATA